Filter By

De donkere gouden middeleeuwen

De middeleeuwen worden ook de gouden eeuwen van Brugge genoemd, maar voor de gewone man in de straat was het leven vaak heel wat donkerder. Een wandeling langs de hoogtepunten van Brugge die getuigen van de Gouden Eeuw tussen de 13e en 15e eeuw, toen Brugge de economische hoofdstad van Noordwest-Europa was.

Wandeling van 2 uur: 85 euro

De Triënnale: Hedendaagse kunst en architectuur in een middeleeuws decor

Om de drie jaar nodigt de stad Brugge hedendaagse kunstenaars en architecten uit om hun artistieke visie op deze middeleeuwse stad te brengen. Het thema van dit jaar, TraumA, balanceerd tussen droom en werkelijkheid, toont Brugge als de schone maar ook het beest en gunt bezoekers een blik achter de schermen van de mooie facades van deze sprookjesstad. De kunstroute kan te voet of per fiets ontdekt worden.

Wandeling van 2 uur: 85 euro

Een plekje in de hemel

In de middeleeuwen was Brugge een stad waar de uitersten elkaar raakten. Deze wandeling voert je van rijk naar arm, van adel naar ambachtsman, van godshuizen naar badhuizen, van kerken naar bordelen.

Wandeling van 2 uur: 85 euro

Besmettelijk Brugge

De corona pandemie is slechts één van de vele epidemieën die de mensheid heeft getroffen in de loop der geschiedenis. Hoe ging men in het verleden om met periodes waarin epidemies als de pest, cholera, tyfus of lepra toesloegen? En kan je dat vergelijken met de crisis die we vandaag meemaken, met andere woorden, kunnen we iets leren uit het verleden? We gaan in onze stad op zoek naar de plekken die de verhalen van de vroegere en de huidige epidemie vertellen.

Wandeling van 2 uur: 85 euro

Van het stille Brugge naar de toeristische Gouden Driehoek

Deze wandeling neemt je mee het stille pittoreske Brugge die de meeste toeristen nooit te zien krijgen. Aan het einde van de wandeling dompelen we je onder in de toeristische Gouden Driehoek, omdat je de bezienswaardigheden niet wil missen die van Brugge een Unesco Werelderfgoedstad maken.

Wandeling van 2 uur: 85 euro

Water, vuur en bier

Brugge ontstond aan de oevers van de rivier de Reie. Brugge wordt vaak het Venetië van het noorden genoemd vanwege de vele grachten en het belang van de stad als handelscentrum en haven in de middeleeuwen. In de middeleeuwen werd in maar liefst 54 brouwerijen bier gebrouwen. Voor de middeleeuwse Bruggeling waren de kanalen van levensbelang om het dagelijkse risico op vuur te kunnen bestrijden. Water, vuur en bier zijn de hoofdpersonages in dit boeiende verhaal van het middeleeuwse Brugge.

Wandeling van 2 uur: 85 euro

Bloody Mary

Van de bekendste Madonna met kind van Michelangelo, over de Brugse ‘Bloody Mary’ Maria van Bourgondië, tot de vele volkse mariabeeldjes in de nissen. Ontdek de vele historische verhalen en legenden met Maria in een hoofdrol.

Wandeling van 2 uur: 85 euro

Les Dames de Bruges

Een wandeling langs de vrouwelijke kant van Brugge, waarbij de geschiedenis van Brugge bevolkt wordt met vrouwelijke kararkters, van Judith de eerste ‘First Lady’ in 861 tot en met de vele meisjes en vrouwen die als kantwerksters de kost verdienden in de 19e eeuw. Het is het verhaal van Brugge bevolkt door vele kleurrijke karakters: huisvrouwen, koopvrouwen, prostituees, vroedvrouwen, nonnen, begijnen, gravinnen en hertoginnen, prinsessen en koninginnen, heksen, apothekeressen, schilders en schrijvers.