• Overzicht
  • Details

Water speelt een hoofdrol in de geschiedenis van Brugge. De rivier trok de eerste nederzettingen aan in de tweede eeuw. Over de Reie voerden schepen vanuit heel Europa hun waren naar de markt in Brugge, waar men zijde uit Italië, bont uit de Baltische staten, specerijen uit het Oosten en het laken uit Vlaanderen kon vinden. Het verzanden van het Zwin betekende echter ook de ondergang van Brugge als wereldhaven. Omdat het water vaak de oorzaak van ziekte was, gaven mensen de voorkeur aan bier dat in de meer dan 50 brouwerijen die Brugge rijk was, gebrouwen werd. Huizen waren opgetrokken uit hout, met strooien daken, en het water uit de grachten was gelukkig nooit ver weg als er weer een brand de stad teisterde. De vele kanalen zijn vandaag de dag een trekpleister voor veel toeristen op zoek naar die ene mooie foto vanop de vele bootjes die je de stad vanuit een ander perspectief tonen. Voor degenen die niet van bier houden, is het laken dat Brugge in de Middeleeuwen groot heeft gemaakt, vervangen door de chocolade die iedere bezoeker wil proeven. Deze wandeling vertelt je de geschiedenis van Brugge met water en vuur, bier en chocolade als belangrijkste ingrediënten. We bezoeken ook veel van de bezienswaardigheden die je als bezoeker van Brugge zeker niet wil missen.

Standaard duurt een wandeling door de stad twee uur. In samenspraak kan de start, het eindpunt en de route van de tour worden aangepast aan je wensen. Je kan opgehaald worden bij het hotel, het treinstation, de ontbijt- of lunchplek. Je kan een langere of kortere wandeling kiezen en ik neem je mee naar plekken die je zeker niet wil missen. Elke wandeling kan worden gepersonaliseerd op basis van je interesse, persoonlijke wensen of noden zonder meerkost. Iedere wandeling is uniek en op maat van de bezoeker.

Als inwoner van Brugge ben ik jouw uitgelezen contactpersoon. Niets is leuker dan een stad bezoeken waar je iemand ter plekke kent die je extra tips kan geven. Ik beantwoord graag al je vragen over een bezoek aan de stad of ze nu historisch of praktisch van aard zijn.

Indien gewenst houden we tijdens deze wandeling halt in een lokaal Brugs café waar je ons Belgisch bier kan proeven, of lopen we even binnen bij één van onze lokale artisanale chocolatiers.