Filter By

De donkere gouden middeleeuwen

De middeleeuwen worden ook de gouden eeuwen van Brugge genoemd, maar voor de gewone man in de straat was het leven vaak heel wat donkerder. Een wandeling langs de hoogtepunten van Brugge die getuigen van de Gouden Eeuw tussen de 13e en 15e eeuw, toen Brugge de economische hoofdstad van Noordwest-Europa was.

Wandeling van 2 uur: 100 euro

Een plekje in de hemel

In de middeleeuwen was Brugge een stad waar de uitersten elkaar raakten. Deze wandeling voert je van rijk naar arm, van adel naar ambachtsman, van godshuizen naar badhuizen, van kerken naar bordelen.

Wandeling van 2 uur: 100 euro

Van het stille Brugge naar de toeristische Gouden Driehoek

Deze wandeling neemt je mee het stille pittoreske Brugge die de meeste toeristen nooit te zien krijgen. Aan het einde van de wandeling dompelen we je onder in de toeristische Gouden Driehoek, omdat je de bezienswaardigheden niet wil missen die van Brugge een Unesco Werelderfgoedstad maken.

Wandeling van 2 uur: 100 euro

De Triënnale 2024: Hedendaagse kunst en architectuur in een middeleeuws decor

Om de drie jaar nodigt de stad Brugge hedendaagse kunstenaars en architecten uit om hun artistieke visie op deze middeleeuwse stad te brengen. Het thema van dit jaar, Spaces of Possibility, legt de focus op de onderbenutte open ruimte in de stad via artistieke interventies en gaat zo op zoek naar de schoonheid op plekken die wij maar al te vaak over het hoofd zien. De kunstroute kan te voet of per fiets ontdekt worden.

Wandeling van 2 uur: 100 euro

Onbekend maakt onbemind? Brugse fietstour

Ben je op zoek naar een buitengewone ervaring en ontdek je een stad graag per fiets? Brugge is weg van de toeristisch platgetreden paden net zo mooi en de moeite waard om te ontdekken. Ik neem je mee op een fietstocht langsheen het onbekende Brugge.

Fietstour van 2 uur: 100 euro (prijs exclusief de huurkost van een fiets)

Water, vuur en bier

Brugge ontstond aan de oevers van de rivier de Reie. Brugge wordt vaak het Venetië van het noorden genoemd vanwege de vele grachten en het belang van de stad als handelscentrum en haven in de middeleeuwen. In de middeleeuwen werd in maar liefst 54 brouwerijen bier gebrouwen. Voor de middeleeuwse Bruggeling waren de kanalen van levensbelang om het dagelijkse risico op vuur te kunnen bestrijden. Water, vuur en bier zijn de hoofdpersonages in dit boeiende verhaal van het middeleeuwse Brugge.

Wandeling van 2 uur: 100 euro

Bloody Mary

Van de bekendste Madonna met kind van Michelangelo, over de Brugse ‘Bloody Mary’ Maria van Bourgondië, tot de vele volkse mariabeeldjes in de nissen. Ontdek de vele historische verhalen en legenden met Maria in een hoofdrol.

Wandeling van 2 uur: 100 euro

Les Dames de Bruges

Een wandeling langs de vrouwelijke kant van Brugge, waarbij de geschiedenis van Brugge bevolkt wordt met vrouwelijke kararkters, van Judith de eerste ‘First Lady’ in 861 tot en met de vele meisjes en vrouwen die als kantwerksters de kost verdienden in de 19e eeuw. Het is het verhaal van Brugge bevolkt door vele kleurrijke karakters: huisvrouwen, koopvrouwen, prostituees, vroedvrouwen, nonnen, begijnen, gravinnen en hertoginnen, prinsessen en koninginnen, heksen, apothekeressen, schilders en schrijvers.

Wandeling van 2 uur: 100 euro

Het schilderachtige Damme – wandel of fietstour

Damme is een perfecte halve daguitstap vanuit Brugge. Het witte dorpje in het Brugse ommeland charmeert zowel Belg als toerist. Damme combineert met zijn rijke geschiedenis en zijn omliggende polderlandschap, cultuur met natuur. Je kan kiezen voor een gegidste wandeling doorheen Damme of een gegidste fietstour vanuit Brugge.

Gegidste wandeling in Damme van 2 uur: 100 euro
Fietstour vanuit Brugge gecombineerd met een gegidste wandeling in Damme: duur 3 uur: 150 euro ( prijs exclusief de huurkost van de fiets)

Duik in de wondere wereld van de kunst in Musea Brugge

Kies een gegidste rondleiding in één van de drie grootste musea van Brugge. Ik breng 500 jaar Brugse geschiedenis tot leven van de 15e tot de 20e eeuw in het Gruuthusemuseum, toon je al mijn favoriete schilders en meer in het Groeningemuseum van Brugges schoonste kunst en vertel je het verhaal van zorg en gastvrijheid in één van de oudst bewaarde hospitalen van Europa. In het Museum Sint-Janshospitaal vind je ook één van de grootste collecties ter wereld van de werken van Hans Memliing.