• Overzicht
  • Details

Brugge heeft meer dan één link met Maria. In de 16e eeuw bezocht Enea Piccolomini, de latere paus Pius II, Brugge en was zo onder de indruk van de vele mariabeelden die de gevels van de huizen sierden, dat hij Brugge ‘Mariastad’ doopte. Brugge draagt ​​die naam met trots en vandaag kun je nog steeds meer dan 300 mariabeelden vinden die de gevels van huizen in het centrum van Brugge sieren. Achter veel van deze beelden gaat een boeiend verhaal schuil dat een levend beeld schetst van het leven van de middeleeuwse Bruggeling. Onze Bourgondische hertogin Maria van Bourgondië was geliefd bij de inwoners van Brugge ondanks haar zeer kort en dramatisch leven. Haar leven en dood zijn belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van Brugge. Zij en haar vader werden begraven in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge, waar je hun prachtige graven kan bewonderen en waar je ook het wereldberoemde standbeeld van de Madonna met kind van Michelangelo kan aanschouwen. We willen je de hoogtepunten van Brugge zeker niet ontzeggen, die deze wandeling compleet maken.

Standaard duurt een wandeling door de stad twee uur. In samenspraak kan de start, het eindpunt en de route van de tour worden aangepast aan je wensen. Je kan opgehaald worden bij het hotel, het treinstation, de ontbijt- of lunchplek. Je kan een langere of kortere wandeling kiezen en ik neem je mee naar plekken die je zeker niet wil missen. Elke wandeling kan worden gepersonaliseerd op basis van je interesse, persoonlijke wensen of noden zonder meerkost. Iedere wandeling is uniek en op maat van de bezoeker.

Als inwoner van Brugge ben ik jouw uitgelezen contactpersoon. Niets is leuker dan een stad bezoeken waar je iemand ter plekke kent die je extra tips kan geven. Ik beantwoord graag al je vragen over een bezoek aan de stad of ze nu historisch of praktisch van aard zijn.