• Overzicht
  • Details

De oudste godshuizen werden reeds in het begin van de 14e eeuw in Brugge gebouwd. Vandaag vinden we nog steeds 45 van deze godshuizen in het centrum van Brugge, en ze worden ook nog steeds bewoond door bejaarde Bruggelingen. Toeristen lopen deze godshuizen vaak onwetend voorbij. De witgekalkte huisjes rond de romantische tuintjes vormen plekken van rust waar het drukke stadsleven lijkt stil te staan. In de middeleeuwen werden ze gebouwd om de vele arme en bejaarde stedelingen een woonst te geven. In de 14e eeuw vonden we in Brugge ook meer dan 40 badhuizen die populair waren bij zowel de lokale bevolking als de buitenlandse handelaren. Vreemd genoeg zijn deze badhuizen allemaal verdwenen. Ontdek het fascinerende verhaal van godshuizen en badhuizen in Brugge. We lopen tijdens onze wandeling uiteraard niet voorbij aan de vele bezienswaardigheden van Brugge, zoals het begijnhof, het Sint-Janshospitaal, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Gruuthuse-paleis … Deze wandeling laat je de ‘achter’-kant van Brugge zien, die vaak verscholen ligt achter de gevel van menig architecturale parel in Brugge.

Standaard duurt een wandeling door de stad twee uur. In samenspraak kan de start, het eindpunt en de route van de tour worden aangepast aan je wensen. Je kan opgehaald worden bij het hotel, het treinstation, de ontbijt- of lunchplek. Je kan een langere of kortere wandeling kiezen en ik neem je mee naar plekken die je zeker niet wil missen. Elke wandeling kan worden gepersonaliseerd op basis van je interesse, persoonlijke wensen of noden zonder meerkost. Iedere wandeling is uniek en op maat van de bezoeker.

Als inwoner van Brugge ben ik jouw uitgelezen contactpersoon. Niets is leuker dan een stad bezoeken waar je iemand ter plekke kent die je extra tips kan geven. Ik beantwoord graag al je vragen over een bezoek aan de stad of ze nu historisch of praktisch van aard zijn.