• Overzicht
  • Details

Van de 13e tot de 15e eeuw was Brugge de economische hoofdstad van Noordwest-Europa. Kooplieden uit heel Europa brachten hun goederen naar de markt in Brugge waar ze oog in oog kwamen met het indrukwekkende belfort. Op de markten in Brugge vond men in de middeleeuwen niet alleen ons beroemde Vlaamse laken maar evengoed bont uit het noorden, zijde uit Italië en kruiden uit het oosten. Waar Boudewijn I in de 9e eeuw op de Burg een houten burcht met verdedigingsmuur optrok groeide Brugge in de loop van drie eeuwen uit tot een bruisende stad van 45.000 inwoners. De stad heeft vandaag het stratenpatroon en de contouren van de 15e eeuwse stad behouden. Het toont de bezoeker het leven in deze middeleeuwse stad tijdens de gouden donkere eeuwen met zijn smalle kronkelende kasseistraatjes, zijn romantische grachten, zijn gotische architectuur, zijn vele kerken en abdijen, zijn stadspaleizen en zijn vele kunstwerken. De wandeling neemt je mee langs alle hoogtepunten van Brugge, van het Minnewater en het Begijnhof, langs het Sint-Janshospitaal en de Onze-Lieve-Vrouwekerk naar de Markt met het Belfort en de Burg met het gotische stadhuis en de basiliek van het Heilig Bloed. Na elke bocht, elk gebouw, op elke straat en op elk plein ontdekken we het verhaal van het dagelijkse leven van de hardwerkende ambachtsman, de Brugse adel en de graven en hertogen uit het middeleeuwse Brugge.

Standaard duurt een wandeling door de stad twee uur. In samenspraak kan de start, het eindpunt en de route van de tour worden aangepast aan je wensen. Je kan opgehaald worden bij het hotel, het treinstation, de ontbijt- of lunchplek. Je kan een langere of kortere wandeling kiezen en ik neem je mee naar plekken die je zeker niet wil missen. Elke wandeling kan worden gepersonaliseerd op basis van je interesse, persoonlijke wensen of noden zonder meerkost. Iedere wandeling is uniek en op maat van de bezoeker.

Als inwoner van Brugge ben ik jouw uitgelezen contactpersoon. Niets is leuker dan een stad bezoeken waar je iemand ter plekke kent die je extra tips kan geven. Ik beantwoord graag al je vragen over een bezoek aan de stad of ze nu historisch of praktisch van aard zijn.