• Overzicht
  • Details

Het verhaal van de geschiedenis van Brugge draait vaak uitsluitende rond mannen . Het verhaal van Brugge wordt opgehangen aan het leven van graven en hertogen zoals Boudewijn I met de ijzeren arm en Filips de Goede, succesvolle edelmannen zoals Lodewijk van Gruuthuse, getalenteerde schilders zoals Jan van Eyck of Hans Memling en vele moedige ridders en soldaten. Velen van ons denken dat de middeleeuwen voor vrouwen een donkere periode was, waar vrouwen hulpeloze prinsessen, kinderbarende huisvrouwen en godsvruchtige kloosterzusters waren, maar niets is minder waar. Het wordt hoog tijd dat we dat beeld bijstellen. In de middeleeuwen namen vrouwen actief deel aan het publieke leven. Vrouwen konden investeren, kopen en verkopen, in de ambachten werken, vaak samen met de mannen of hun gezin, er waren kunstenaressen, ondernemende ambachtsvrouwen en machtige vorstinnen.  Armere vrouwen konden kiezen voor romantiek en trouwen uit liefde terwijl koningsdochters vaak werden uitgespeeld als pionnen op het politieke schaakbord. Brugge was binnen Europa in de middeleeuwen een voorloper inzake emancipatie en het leven van Les Dames de Bruges was even kleurrijk als dat van hun mannelijke partners. Wandel mee en ontdek hun fascinerende levensverhalen op de straten van Brugge.

Standaard duurt een wandeling door de stad twee uur. In samenspraak kan de start, het eindpunt en de route van de tour worden aangepast aan je wensen. Je kan opgehaald worden bij het hotel, het treinstation, de ontbijt- of lunchplek. Je kan een langere of kortere wandeling kiezen en ik neem je mee naar plekken die je zeker niet wil missen. Elke wandeling kan worden gepersonaliseerd op basis van je interesse, persoonlijke wensen of noden zonder meerkost. Iedere wandeling is uniek en op maat van de bezoeker.

Als inwoner van Brugge ben ik jouw uitgelezen contactpersoon. Niets is leuker dan een stad bezoeken waar je iemand ter plekke kent die je extra tips kan geven. Ik beantwoord graag al je vragen over een bezoek aan de stad of ze nu historisch of praktisch van aard zijn.