• Overzicht
  • Details

Sinds februari 2020 leven we wereldwijd in een totaal nieuwe realiteit. De corona pandemie heeft het leven van ieder van ons volledig overhoop gehaald. Nooit werd onze generatie door een crisis van deze omvang getroffen. In historisch perspectief is echter wat we nu meemaken, hoe vreselijk ook, weinig meer dan een kanttekening. Van het moment dat de mens overschakelde van landbouw naar veeteelt nam het aantal infectieuze ziekten enorm toe. De pest is de pandemie uit de geschiedenis die het meest tot onze verbeelding spreekt en de gelijkenissen met de coronapandemie vandaag zijn opvallend. Hoe evolueerde de medische zorg doorheen de geschiedenis, wat deed een epidemie met de economie, ons geloof, de rituelen, de kunsten, de intermenselijke relaties? Wat vinden we nog terug van deze ingrijpende gebeurtenissen in de Brugse binnenstad? Tijdens deze wandeling maken we een boeiende reis doorheen 2000 jaar Brugse geschiedenis op zoek naar de plekken die de verhalen van de vroegere en de huidige epidemie vertellen.

Standaard duurt een wandeling door de stad twee uur. In samenspraak kan de start, het eindpunt en de route van de tour worden aangepast aan je wensen. Je kan opgehaald worden bij het hotel, het treinstation, de ontbijt- of lunchplek. Je kan een langere of kortere wandeling kiezen en ik neem je mee naar plekken die je zeker niet wil missen. Elke wandeling kan worden gepersonaliseerd op basis van je interesse, persoonlijke wensen of noden zonder meerkost. Iedere wandeling is uniek en op maat van de bezoeker.
Als inwoner van Brugge ben ik jouw uitgelezen contactpersoon. Niets is leuker dan een stad bezoeken waar je iemand ter plekke kent die je extra tips kan geven. Ik beantwoord graag al je vragen over een bezoek aan de stad of ze nu historisch of praktisch van aard zijn.