• Overview
  • Trip Outline

Damme, 5 km ten Noorden van Brugge is een middeleeuws stadje, bekend vanwege de schilderachtige Damse Vaart, het historische centrum en de weidse polderlandschappen. Het kleine witte boekendorp waar vandaag bezoekers komen fietsen, wandelen en genieten van het uitstekende aanbod aan horecazaken en charmante boekenwinkeltjes, was in de middeleeuwen een haven waar elke dag tot 700 schepen uit heel Europa aanlegden. Tijdens een twee uur durende wandeling gaan we op zoek naar de restanten van dit rijke verleden in de stad en het omliggende polderlandschap.

Standaard duurt een gegidste wandeling door Damme twee uur.  Je kan een langere of kortere wandeling kiezen en ik neem je mee naar plekken die je zeker niet wil missen. Elke wandeling kan worden gepersonaliseerd op basis van je interesse, persoonlijke wensen of noden zonder meerkost. Iedere wandeling is uniek en op maat van de bezoeker.

Je kan deze gidsbeurt combineren met een rustige fietstocht vanuit Brugge langsheen de Damse Vaart met zijn kromgebogen populieren. Niet in Brugge met je eigen fiets? Dan kan je een fiets huren voor een halve of hele dag en daarnaast ook een stukje Brugge of een stukje van het polderlandschap ontdekken tussen Damme en de kust. Neem gerust contact op voor meer details of een uitstap op maat.

Damme is tussen 1 april en 15 november vanuit Brugge ook te bereiken met de boot 'Lamme Goedzak'.

Als inwoner van Brugge ben ik jouw uitgelezen contactpersoon. Niets is leuker dan een stad bezoeken waar je iemand ter plekke kent die je extra tips kan geven. Ik beantwoord graag al je vragen over een bezoek aan de stad of ze nu historisch of praktisch van aard zijn.