• Overview
  • Trip Outline

Al voor de derde keer vormt Brugge het decor voor dertien nationale en internationale kunstenaars en architecten die met hun werk in de publieke ruimte in dialoog gaan met de middeleeuwse stad. Per fiets of te voet ontdekken we hoe ze vorm geven aan het thema TraumA dat de tegenstellingen opzoekt tussen Brugge als wereldvermaarde toeristische bestemming en Brugge als plek waar het dagdagelijkse leven zich voltrekt in al zijn mooie en lelijke aspecten. De kunstroute brengt je langs toeristische hoogtepunten maar ook op plekken die de Bruggelingen als een goed bewaard geheim houden. Wees verwonderd, betreed of neem afstand, vertel erover of wordt stil, beleef het alleen of met anderen, ontdek het in één keer of elke dag opnieuw. Kunst wordt in de publieke ruimte meer toegankelijk en dit is één van de grote troeven van de Brugse Triënnale. Maak kennis met de kunstenaars en hun installaties en ontdek hoe iedere kunstenaar Brugge aanvoelde en vertaalde in hun werk. Een wandeling doorheen Brugge waar het verleden en het heden elkaar ontmoeten.

Standaard duurt een wandeling door de stad twee uur. In samenspraak kan de start, het eindpunt en de route van de tour worden aangepast aan je wensen. Je kan opgehaald worden bij het hotel, het treinstation, de ontbijt- of lunchplek. Je kan een langere of kortere wandeling kiezen en ik neem je mee naar plekken die je zeker niet wil missen. Elke wandeling kan worden gepersonaliseerd op basis van je interesse, persoonlijke wensen of noden zonder meerkost. Iedere wandeling is uniek en op maat van de bezoeker.

Als inwoner van Brugge ben ik jouw uitgelezen contactpersoon. Niets is leuker dan een stad bezoeken waar je iemand ter plekke kent die je extra tips kan geven. Ik beantwoord graag al je vragen over een bezoek aan de stad of ze nu historisch of praktisch van aard zijn.